ФИФА наложи международни забрани за уличените в уговаряне на мачове

ФИФА наложи забрана, която важи за целия свят, на 23 играчи и длъжностни лица, които бяха признати за виновни за незаконни залози и уговаряне на изхода от футболни двубои.

Случаите в Катандзаро и Катания доведоха до наказания за няколко клуба от ниските дивизии, заедно с индивидуални наказания за различни играчи и служители.

Италианската футболна федерация, FIGC, заявиха в понеделник, че след поредица от обжалвания са намалили част от наказанията, които първоначално бяха наложени в Катандзаро, но само едно наказание е било напълно изчистено – това на бившия вратар на Про Патрия Вниченцо Мелило.

Световният ръководен орган на футбола ФИФА каза в изявление във вторник: „ФИФА потвърди днес, че санкциите, наложени от FIGC и свързани с манипулирането на мачове и незаконни залагания, ще важат в целия свят.

 

Санкциите варират от една до пет години, а в някои случаи лицата са получили доживотни наказания да заемат каквато и да е позиция в рамките на Италианската футболна федерация.

 

Председателят на дисциплинарната комисия на ФИФА реши да разшири влиянието на по-горе споменатите санкции и те вече ще имат сила във всяка точка на света.“