3 статистики, които трябва да имате предвид при залозите на тенис

Трите най-важни статистики, които трябва да потърсите при залозите си на тенис

 

Статистиките играят важна роля в спортните залагания. Това несъмнено важи и когато залагате на тенис.

 

Във футбола, залагащите трябва да отчитат статистическите данни за отборите като победи, загуби, голове, резултати у дома и като гост и така нататък.

 

По същия начин, залагащите на тенис също трябва да се вглъбят в характеристиките на представянето на тенис играчите, на чиито мачове ще инвестират парите си.

 

Нека да обсъдим три важни характеристики, които могат да ни помогнат да предвиждаме по-ефективно изхода от тенис двубоите.

 

  1. Асове

 

Честотата, с която един играч успява да отбелязва точки от сервис, в сравнение с друг играч, може да повлияе на резултата от играта. В тениса, голямо предимство има играчът, който сервира.

 

Ето защо, ако един тенисист е много добър на сервис, неговото предимство се увеличава. Това е важен статистически параметър, който показва, че тенисистът често успява да спечели подаванията си.

 

  1. Пробиви

 

Честотата, с която един играч успява да вземе сервис геймовете на противниците си, също е важен статистически фактор. Той е точно противоположен на предишния, но може да ни даде дори още по-точна представа.

 

Но ако един тенисист не е добър нито в асовете, нито в пробивите, много е вероятно шансовете да са на страната на противника, който не само ще успява да печели подаванията си, но и да взима някои от подаванията на противника.

 

  1. Непредизвикани грешки

 

Колкото повече непредизвикани грешки записва един тенис играч в мач, толкова по-лесно става за противника му, тъй като не е необходимо да развива сложни тактики, за да печели точките.

 

Ако говорим за най-добрите тенисисти в световната класация, тази статистика няма да има голямо значение, тъй като на това ниво всички играчи са изчистили непредизвиканите грешки до минимум. Но надолу в списъка на световната ранглиста положението е малко по-различно и когато става въпрос за мач между играчи, които не са сред елитните играчи, статистиката за непредизвиканите грешки може да ви покаже много неща.

 

Други статистически данни, които можем да включим в нашия анализ

 

Това са най-важните характеристики от играта на един тенисист, които трябва да имаме предвид при залозите.

 

Има обаче и някои допълнителни важни параметри, които трябва да бъдат разгледани по отношение на стратегията за игра: дали, например, един тенисист обича да излиза на мрежата или не, както и дали любимият му удар е форхенд или бекхенд, което трябва да се обвърже с това дали играчът е левичар или десничар.

 

Ако намерите и използвате тези статистически данни, ще можете да създадете успешна автоматична система за залагане в тениса.