Букмейкъри: Социалната отговорност е в сърцето на всичко, което правим

През тази седмица се проведе среща на Асоциацията на британските букмейкъри. Както може би знаете, повечето от големите букмейкъри в света са именно от Великобритания.

Говорителите в годишното общо събрание на асоциацията се обединиха около мнението, че социалната отговорност е в основата на техните операции, като в същото време се отстояват и икономическите ползи за хазартната индустрия.

Председателят на асоциацията заяви: „Отговорният хазарт, предотвратяване на щетите, които могат да имат хората с хазартна зависимост, и минимизирането на тези щети трябва да бъдат в центъра на всичко, което индустрията прави.

 

Всяка една от тези мерки трябва да бъде приложена, оценена и да се извлекат поуките от нея. Разбира се, за съжаление от време на време се случва да има пропуски. Надяваме се, че те ще бъдат малко и ще стават по-малко за в бъдеще. Асоциацията – докато аз съм неин председател – няма да подкрепи или одобрява подобни пропуски.“

Шефът на Комисията по хазарта в страната Сара Харисън също сподели своята перспектива за хазартната индустрия и значителните промени, които може да се очакват в нея през следващите месеци. Сред основните развития са текущата консолидация на пазарите в спортните залози, изгряващият приоритет на отговорния хазарт и директивите за борба с прането на пари в рамките на хазартните оператори. Харисън също така подчерта, че ролята на Комисията не е да се грижи за развитието на хазартната индустрия, а да се поставят потребителите в „основата на регулирането на хазарта“.

На срещата също така стана ясно, че приблизително 300 физически пункта на букмейкъри са затворили врати във Великобритания в рамките на миналата година. Независими изследвания показват, че допълнителни 1200 обекта може да затворят до края на десетилетието, като тези прогнозни данни са в случай, че не бъдат увеличени данъците. Ако бъдат увеличени и регулаторната рамка се промени, може да се очаква още по-голям срив на офлайн букмейкърите.