Управление на парите

При залагането на игри очевидно е много важно да познавате победителя. Но в дългосрочен план, най-важният аспект за печелене на пари в спортни залагания е управлението на парите. В течение на една година, дългите печеливши и губещи периоди, със сигурност е се появят.

Залагащите, които имат голям опит в управлението на парите ще бъде в състояние да оцелеят в студените дни, докато безразсъдните от тях често правят така че техните финансови възможности значително да намалеят или в някои случаи напълно да бъдат унищожени. Така че това, кое точно е ключът към правилното управление на парите?

Установете си банкрол

Първото нещо, което трябва да направите, е да отделите сумата, която ще се използва само за спортни залагания. Постоянно прибавяне и изваждане на пари ще ви затрудни при следенето на средствата ви и на изграждането на структура за залагане около тях.

Определете размера на една единица

Сега, след като сте установили каква сума искате да използвате като банка за вашите спортни залагания, следващата стъпка е да решите какъв ще е размера на една единица. При по-голям банкрол, помислен за размер на единица от порядъка на 1-3% от банката си, 1% е малко по-консервативна сума, а 3% е малко по-агресивна. При по-малък банкрол, в който 1-3% не е реалистичен размер залог, помислете за диапазон 5-8%.

Придържайте се към установения размер за залог

Когато видите двубой, който обичате понякога е изкушаващо да заложите по-голямо количество от банката си на него, но е важно да се противопоставите на това желание. Придържайте се към размера на залозите на всеки мач. Следете вашата банка; ако тя се увеличава или намалява със значителна сума, е необходимо повторното изчисляване на размера на една единица на база на текущото състояние на банката ви.

Професионалистите в залозите върху спортни събития печелят в 58-60% от времето, което означава, че дори най-добрите губят през 40% от времето. Ако печелите 60% в дългосрочен план това ще ви е повече от достатъчно, за да си осигурите дългосрочна печалба, но ако залагате прекалено много на една игра ще поставите банката ти си в риск. Останете фокусиран и дисциплиниран.