Трафикът на руските онлайн букмейкъри спада драстично през миналата година

Fonbet остана най-популярният онлайн букмейкър в Русия, според нов доклад за трафика на руските онлайн хазартни сайтове.

Руската компания за хазартни игри First Gaming, която работи под марката Rub90, пусна в медийното пространство своя годишен преглед на националната индустрия на онлайн сайтовете за спортни залози. Отчетът показва, че общият обем на посещенията на руски сайтове за залагания е спаднал с 24,4% през миналата година, което е доста по-лош резултат от спада от 11,5%, който бе регистриран през 2014 г.

Докато действията по блокирането на домейни на хазартни сайтове от страна на руските власти със сигурност не са помогнали по въпроса, First Gaming посочват като основна причина за общия спад на трафика забавената реакция на букмейкърите към нарастващия интерес на залагащите към мобилен, вместо десктоп интернет достъп. Редиците на десктоп интернет потребителите са оредяли с 47,1% до 32 млн., докато мобилните потребители в Русия са се увеличи повече от два пъти до над 50 млн. души.

Посещенията на водещия букмейкър Fonbet са ударили 3,44 млн. през декември 2015 г., което с 2,4 млн. повече от 2014 г. Букмейкърът Marathon се класира втори с 1,68 посещения, които обаче представляват рязък спад в сравнение с 2,27 млн. през 2014 г. 1хbet се нарежда на трето място с 860к посещения – почти наполовина надолу в сравнение с 1,57 млн. през предходната година.

Само три сайта – Fonbet, Olympus и Winline – регистрират увеличение на трафика за миналата година. Букмейкърът BetCity, който се нареди на трето място през 2014 г. с 1,63 млн. посещения, сега падна на четвърта позиция със 730 000.

Fonbet се класира на първо място не само сред онлайн сайтовете, но и сред наземните оператори.

Друга голяма новина от руската хазартна индустрия са разпространените слухове, че правителството планира да увеличи десетократно данъците върху хазарта. Докато тази промяна все още не е потвърдена, правителството вече потвърди, че казино операторите и букмейкърите ще трябва да представят годишни и междинни финансови отчети пред Министерството на финансите и Федералната данъчна служба.