Магични печалби от спортни залози в последните дни

Спортът се превърна в голям бизнес, със стотици милиони фенове по целия свят, които редовно гледат големи събития като Световното първенство по футбол, Олимпийските игри и Супербоул.

 

С нарастването на интереса към спорта като цяло, залаганията също се увеличиха експоненциално през последните години.

 

Налице е скок в броя на онлайн букмейкърите, докато незаконните залагания продължават да бъдат належащ проблем, особено в Азия.

 

Последните изследвания показват, че че залагат средно по $1,13 млрд. на всеки мач от Английската висша лига. Умножете това по 10 мача на всеки кръг и 38 кръга на сезон и бързо ще ви стане ясно в колко широко разпространено явление са се превърнали залаганията на спорт.

 

Не е трудно да се сети човек защо хората толкова много обичат да залагат на спорт, още повече след като букмейкърските компании харчат все повече през последните години, за да предадат правилно посланията си и да привлекат повече хора да залагат при тях.

 

Седем от отборите във Висшата лига носят на екипите си логото на букмейкър, докато всичките 20 отбора имат официален партньор по залаганията.

 

За феновете, развитието на букмейкърската индустрия носи много възможности за големи залози.

 

Например, тези, които през лятото са заложили трудно спечелените си пари на Лестър да стане шампион на Англия през този сезон вече потриват ръце от радост, след като остават само седем кръга до края и Лестър са убедителен лидер.

 

Лисиците бяха силно подценявани и коефициентът за тях бе 5000.00 преди началото на кампанията, а по медиите излязоха редица истории за фенове, направили цяло състояние благодарение на силното представяне на футболистите на Клаудио Раниери.

 

Някои фенове вече започнаха да осребряват своите залози по-рано чрез опцията в букмейкърските къщи за „затваряне на залога“.

 

Най-новата новина разказва за човек от Уориукшир, който спечелил $101,000 със залог от $70. Играчът можеше да спечели $353,000 при спечелване на титлата от отбора на Лестър, но предпочете да вземе сигурните пари сега и да не чака драмата на последните кръгове.

 

Друга голяма новина, която излезе в последните седмици, е страхотният залог на Дейв Оунчия, известен още и като Вегас Дейв, който заложил $20,000 на Холи Хоум в битката срещу Ронда Роузи в края на миналата година. Залогът донесъл на професионалиста в залозите $240,000.

 

В този дух, не можем да не припомним и невероятния залог на Гери Макелрой, който залага $341 през 2004 г. за това, че 15-годишният му тогава син ще спечели British Open в рамките на следващите 10 години. Неговият син се казва Рори Макелрой – великият голфър, който наистина спечели British Open през 2014 г. и донесе $171,000 на баща си от залога