Amaya и William Hill спират с разговорите за сливане

William Hill и Amaya обявиха, че са взели решение да спрат с разговорите за потенциално сливане

Миналата седмица, двете компании потвърдиха, че са в открити дискусии за сделка, която може да създаде комбинирано управление на стойност £5,7 милиарда .
Все пак, William Hill каза, че след разглеждане на всички гледни точки от страна на акционерите й, бордът на букмейкъра е решил да не продължава с дискусиите и информира Amaya , че ще се отдръпне от разговорите.
Ходът идва след като Parvus Asset Management, най-големият акционер на William Hill, каза че се противопоставя, на каквото и да е сливане с Amaya.
В изказването, William Hill пожела на Amaya успех в бъдеще, добавяйки че ще продължи да се фокусира върху основните приоритети поставени от временният изпълнителен директор – Филип Боукок.
„Търговията продължава да бъде положителна във втората половина на годината, с усилия фокусирани върху подобряване на онлайн представянето сред мобилните игри и ключови приключения за клиентите,“ каза той в изявление.
Amaya пусна свое собствено изявления в отговор на спирането на разговорите, също пожелавайки на William Hill и акционерите й най-добро в бъдеще.
Дивиеш Гадия, председател на Amaya, каза, „Amaya е силна и растяща компания с опитен мениджмънт и доказала се стратегия в доставянето на печеливш растеж и стойност за акционерите.
„Заедно с финансовите ни съветници, ние оценихме широкият обсег стратегически алтернативи, за да максимизира стойността за акционерите и стигнахме до заключението, че да останем независима компания е в най-добър интерес за акционерите на Amaya.
„Бордът има пълна вяра в управлението на Amaya, в изпълняване на своята стратегия и цели.“