Победителят от Grand National струва на букмейкърите £5 милиона

Букмейкърите очакват да изплатят £5 милиона на шотландските ентусиасти след победата на One For Arthur в Grand National. Аутсайдерът е втората победа от шотландски обучен кон, последната беше през 1979 година.

Говорителят на McBookie.com, Пол Петри коментира за Би Би Си: „Това беше лошо за шотландските букмейкъри, но велик ден за ентусиастите и по-важното за шотландските състезания.

„Измина доста време откакто не сме празнували шотландска победа и въпреки че ще ни струва цяло състояние, ние не можем да бъдем по-щастливи за Лусинда Ръсел“.

Букмейкърите се надяваха късмета да не ги напуска след успешната година в Челтнъм фестивал през март.

William Hill прогнозираше зашеметяващите £ 225 милиона, че ще бъдат заложени на най-голямото надбягване с коне за годината, очаквайки „най-високите нива на обороти от всеки уикенд в историята“. Въпреки, че William Hill съобщава за около £ 25 милиона от състезанието, той добави, че най-вероятно ще трябва да „върнем всичко обратно“.

Рупърт Адамс заяви за новините на Би Би Си Шотландия: „Очаквахме Grand National тази година да донесе малко на пари и за нас. Ние не можем да знаем точно колко ще трябва да изплатим, докато всеки не донесе своя фиш, и не изплатим печалбите, но изглежда дори, че сме почти разгромени – при все че сме загубили значително в Шотландия.

„Проблемът е, че няма да получим парите си обратно, защото с Grand National повечето хора правят само по един залог за годината.”