Залози на Формула 1

Формула 1 е оценяван като най-сложният спорт в света. Наистина ще трябва да свършите своята работа, ако искате да залагате успешно на екшъна, наречен Формула 1. Това е спорт, в който всеки един малък детайл оказва своята тежест, от най-дребния детайл от конструкцията на болида до правилния избор на гуми и стратегията за използване на горивото за всяко едно състезание. Нито едно състезание не си прилича с друго. Една седмица пилотите се състезават в убийствената жега на Дубай, докато на следващата се пързалят под мусонния дъжд на Малайзия. Разбира се, за зрителите това означава по-интересна битка и разнообразие всяка седмица, но за пилотите и конструкторите това прави задачата им още по-трудна. Старите специалисти в областта казват, че във Формула 1 всичко се свежда до подготовката. Същото може да се каже и до залозите на Формула 1, защото ако залагате без да сте се подготвили, ще можете да разчитате единствено на късмета си, за да спечелите.

Правила

За съжаление, има твърде много правила във Формула 1, така че няма как да ги изброим. Има правила за абсолютно всичко – от максималния размер на предното крило до броя на тестовете, на които всеки отбор има право. Контрола във Формула 1 е наистина затегнат до краен предел, но това се прави с причина. От централата на Ф1 желаят да направят този спорт още по-равностоен и интересен.

За пълния списък на правилата и регулациите, посетете сайта на Формула 1.

Фина настройка

Всеки спортист трябва да има страст към избрания от него спорт, но най-важното е отдадеността. Умопомрачаващо е колко време и усилия хвърлят от всеки един отбор във Формула 1, заедно с купища пари, разбира се. За да бъде спечелено едно състезание, отборът трябва да работи точно като това, като отбор. Всеки структурата има своето решаващо значение – от хората, които конструират самия болид, до хората в пит стопа, които обслужват автомобила по време на състезанието. Всяка малка грешчица може да коства 1% от възможностите на автомобила. Това може да не изглежда много за нетренираното око, но посветените знаят, че тези малки проценти правят разликата между много изравнените отбори. Ето защо е толкова трудно да се залага на този спорт.

Ноу-хау за състезанието

Преди да залагате на което и да е състезание, трябва да сте сигурни, че сте направили своето проучване. Има повече от дузина фактори, на които трябва да обърнете внимание, когато се опитвате да познаете победителя в състезанието, а ние ще изредим само няколко от тях.

Количество гориво – Уверете се, че сте прочели за това кой носи най-голямо количество гориво. Това оказва влияние както на квалификациите, така и на самото състезание. Колкото повече гориво има в един болид, толкова по-тежък става той и следователно това ще доведе до по-бавно време. От друга страна, поддържането на по-малко количество гориво означава по-често спиране в бокса. Запознайте се със стратегиите на различните отбори по тази точка.

Квалификация – За да видите потенциалния победител, трябва да гледате квалификацията. Квалификацията по традиция се провежда в събота, денят преди състезанието. Ако един болид върти обиколките по-бавно от очакванията в квалификацията, обикновено има проблем, независимо дали той е в болида, отбора или пилота. Във всеки случай, най-добре е да стоите далеч от залог на пилот или отбор в такава ситуация.

Форма – Точно както и във всеки друг спорт, за спечелването на състезание може да се окаже решаваща увереността на състезателите. Ако Люис Хамилтън не е печелил състезание в последните пет поредни Гран При-та, много е вероятно самочувствието му да се е сринало до земята. Същото може да се каже и за целия му отбор. Ако Макларън не са печелили първо място в последните няколко състезания е възможно да има проблем в самия отбор.

Интервюта – Много може да се научи от интервютата с членовете на определен отбор или със самите шофьори. Те често могат да ви предоставят информация по отношение на всички потенциални проблеми, евентуално за тактиката им за предстоящото състезание и като цяло за психическото състояние, в което се намират. Ако видите някой пилот да се усмихва постоянно и да е видимо спокоен, вероятно той е уверен в своите шансове.

Климатични условия – Климатичните условия, естествено, играят голяма роля в развитието на състезанието. Някои отбори и пилоти се представят по-добре на определено време. Така например, Себастиян Фетел стана известен със страхотните си изяви в дъждовно време.

Има и много други фактори, които са част от играта. Но това са основните неща, които лесно можете да разберете за предстоящите състезания. Хубаво е и да следите спортните сайтове, за да научавате всички новини около Формула 1. Понякога новините могат да са много ценни при познаването на изхода от състезанията.

Пазари за залози

Съществува голямо разнообразие от пазари на разположение за Формула 1. Можете да заложите за това кой ще спечели състезанието, на кое място ще завърши даден играч, дали той ще финишира в точките. Има и много видове залози със забавни аспекти.

Ето основните видове залози

  • Победител в състезанието – Прогнозиране на победителя
  • Завършване на подиума – Дали даден участник ще завърши в топ 3
  • Завършване в точките – Дали даден участник ще завърши в топ 10
  • Най-бърза обиколка – За да познаете този залог, трябва да определите успешно шофьора, който ще направи най-бързата обиколка в състезанието
  • Кола за безопасност – С този залог прогнозирате дали ще се появи кола за сигурност по време на състезанието. Такава обикновено се появява при катастрофа или при критично тежки климатични условия
  • Печеливша разлика – Прогнозирате с каква преднина ще спечели шампиона
  • Брой на финиширалите – Колко болида ще завършат състезанието

Не сте лимитирани просто в залагания преди началото на екшъна. Благодарение на залозите на живо, можете да инвестирате парите си и в разцвета на битката. Това добавя цяло ново измерение към динамичността на вашите Ф1 залагания. Стига да знаете какво правите, можете да извлечете много стойност от залаганията на Формула 1.