Yggdrasil навлиза на испанския пазар след успешна 2017 г.

В сделка с GVC, Yggdrasil ще може да влезе на испанския пазар на онлайн игри по-късно тази година, през второто тримесечие.

Съгласно споразумението, Yggdrasil ще може да предлага игрите си на испанския пазар, в пълно съответствие с изискванията на региона.

GVC има силно присъствие в Испания, включително и с водещата си марка bwin. Обединените сили на Yggdrasil Gaming и GVC в Испания, ще създадат първият оператор, който предлага на пазара заглавия на Yggdrasil.

Фредрик Елмквист, главен изпълнителен директор на Yggdrasil Gaming, коментира: „Испания се очаква са стана една от най-бързо развиващите се и вълнуващи юрисдикции в Европа, което я прави идеална среда за отличените с награди и промоционални инструменти на Yggdrasil.”

По-рано тази седмица Испания публикува финансовите си данни за 2017 г., като приходите от онлайн хазарт скочиха с 38% през четвъртото тримесечие. Приходите през трите месеца, приключващи на 31 декември 2017 г., са в размер на €173.3 млн., което е с 38% повече спрямо същия период на предходната година. Освен това данните за приходите от четвъртото тримесечие също отбелязват увеличение от 23,5% спрямо събраните през третото тримесечие.

„За да влезем в Испания с GVC, дългогодишен партньор в множество юрисдикции, ще гарантираме, че нашите продукти ще радват феновете на слот игрите в цялата страна.”

След неотдавнашните си посещения в Дания и Италия, той също така подчертава ангажимента на Yggdrasil да разшири своя отпечатък в европейските регулирани пазари.

Ръководителят на съдържанието и търговията на GVC, Анди Уитуърт добави: „Нашата цел е да предложим съдържание от нашите най-добри доставчици на всички пазари. Слотовете на Yggdrasil вече се оказаха много популярни сред нашите играчи навсякъде, затова се радваме, че сме първият оператор, който носи наградено съдържание в Испания. „

В допълнение към това, Yggdrasil обяви финансовите си резултати за Q4, като приходите за периода се увеличиха с 61% до MSEK 51,2 млн., докато данните за цялата година показват увеличение на приходите с 95% до MSEK 169,1 млн. Мобилните игри доминират, като общо достигнаха 59% от брутната печалба на играта.

2017 беше вълнуваща година за доставчиците на игри, освобождавайки 11 нови мрежови игри, в допълнение към подписването на 40 нови лицензионни споразумения.

Тази нова сделка за навлизане на испанския пазар е продължение на споразумение, сключено по-рано тази година, с което Yggdrasil навлезе на италианския пазар.

Елмквист коментира: „През четвъртото тримесечие видяхме увеличение на клиентите в Италия и въвеждането на нови и съществуващи клиенти за нов регулиран пазар за Yggdrasil, Дания. Първите ни клиенти в Дания станаха реалност през февруари и ние ще направим дебют в Испания през второто тримесечие.“

Накрая добави: „Бяха забележителни 12 месеца, но аз съм още по-развълнуван от възможностите, които предстоят през 2018 г. Ние разполагаме с екип от световна класа, водещ продукт в отрасъла и най-добрите клиенти в бизнеса, и ще се надяваме на това през цялата година и след това. „