Студентка съди Bet365 за повече от £ 1 млн.

Студентка от Северна Ирландия започна съдебни действия срещу Bet365, след като обвини хазартния оператор, че отказва да й изплати печеливш залог от малко над £1 млн. (€1,1 млн. / $1,3 млн.).

Според вестник Телеграф Мегън Маккан е подала жалба във Върховния съд в Северна Ирландия срещу Hillside (UK Sports) LP, компанията, която управлява Bet365.

Маккан заяви, че Bet365 й дължи сума от £ 1,009,960, след като е заложила £ 24,960 на 12 различни коне в различни състезания, спечелвайки £ 985,000.

Въпреки това, Bet365 досега отказва да изплати залога, като заявява, че Маккан е в „грубо нарушение“ на условията на оператора, тъй като е убеден, че първоначалният залог е бил предоставен от „трета страна“.

Залогът включваше 960 залога от £13 за всеки тип Лъки 15 на 12 коня, участващи в състезания на 22 юни 2016 г., но след като Bet365 отказа да изплати залога, Маккан, която отрича всяко неправомерно действие, се свързва с адвокати и предприе съдебни действия срещу компанията за нарушение на договора.

Телеграф разбира, че Bet365 първоначално се е съгласил да изплати залога, като представител на онлайн чат услугата на Bet365 поздравява Маккан за победата й.

На следващия ден Маккан заяви, че с нея са се свързали от Bet365 и правилно е отговорила на поредица от въпроси, преди да й кажат, че парите й ще бъдат обработени в рамките на 48 часа.

Въпреки това, сметката на Маккан в Bet365 бе затворена, без да се прехвърлят пари – включително първоначалния залог от £ 24 960.

Адвокатите на Маккан основават делото си на правилото на оператора „без трета страна“, според което залогът трябва да се постави от клиента.

Правилото е включено в Общите условия на Bet365, но адвокатите на Маккан твърдят, че те са „твърде дълги, твърде сложни и твърде неясни, за да разберат от средностатистическия клиент“.

В правно писмо, което е видяно от Телеграф, адвокатския екип на Маккан заяви: „Делото на клиента ни е много ясно. Тя е направила залог и е спечелила. А сега има право на печалбите си”.

В отговор на това адвокатите от Bet365 заявиха: „Вие твърдите, че този спор е просто за това, че вашият клиент е направил залог и имат право на печалба.

„Това не толкова просто, случаят, в който вашият клиент е оперирала със сметката си … използвайки средствата на трети лица и в полза на трети лица, е в явно нарушение на условията на нашия клиент.

„Нашият клиент има основателни причини да подозира, че вашият клиент е виновен за престъпления, включително измама чрез фалшиво представителство. Измама или опит за измама „.

Говорителят на Bet365също каза: „Извършено е пълно разследване на обстоятелствата при направения залог.

Bet365 е напълно удовлетворен, че обстоятелствата са такива, че печалбите не са платими във връзка с него.

Очакваме тази позиция да бъде уважена по време на съдебния процес. Ние не можем да продължим да коментираме докато съдебните процеси продължават.“

Делото продължава.