Paddy Power Betfair обяви предварителни резултати за 2017

В обновление за инвеститорите, Paddy Power Betfair обяви предварителните си резултати за цялата 2017 година.

Подплатена с 16% ръст на приходите от спорт, общите приходи за групата се увеличиха с 13%, достигайки общо £ 1,745 милиона.

А прогнозите на анализаторите останаха зад цифрите, в основата на което е EBITDA, ръста тук е с 18% до £ 473 млн.. Поради благоприятните Q4 спортни резултати, EBITDA надхвърли предишния диапазон от £ 450 млн. до £ 465 млн..

Питър Джаксън, главен изпълнителен директор на Paddy Power Betfair, коментира: „Присъединих се към Paddy Power Betfair заради големите марки, фантастичните хора и вълнуващите перспективи. Това е изключителен бизнес с водещи пазарни позиции в ключови онлайн и пазари на дребно; диференцирани продукти; и водещи възможности в областта на технологиите, риска и търговията и дигиталния маркетинг.

„Видяхме ползите от инвестирането в нашите предложения за клиенти през 2017 г., като Sportsbet стартира редица характеристики на продуктите, които дават допълнителна стойност на клиентите, а Betfair се премества на ясна лидерска позиция на пазара в своята футболна ценова политика.“

В началото на годината, през януари 2018 г., компанията напълно интегрира своята европейска платформа, позволявайки тя да съсредоточи своите ресурси върху разработването на продукти, насочени към клиентите.

Освен това водещите предложения за клиентите и продължаващите силни резултати в Австралия, търговията на дребно и в САЩ означават, че операторът е подготвен за евентуални бъдещи регулаторни промени, които могат да настъпят по-късно през годината.

„Сега марката Paddy Power работи с подобрен продукт, ние ще увеличим маркетинговите разходи, за да се приведем в съответствие с масовото позициониране на пазара и да засилим инвестициите, които започнахме през 2017 г.“, добавя Джаксън. „В същото време планираме също да увеличим инвестициите си на международните пазари.

„Нашият мащаб, водещи предложения за клиенти и силен баланс означават, че сме добре позиционирани преди регулаторните и фискални промени, очаквани в Обединеното кралство, Австралия и САЩ. Нашите силни страни в ефективното и отговорно управление ще ни позволят да изградим бизнес, който да може да доведе до устойчиво връщане на акционерите в дългосрочен план. „